20/11/20

Jak je na tom nyní online sledovanost televizního obsahu?

Na sobotu 21. listopadu připadá Světový den televize. A protože v současnosti lze sledovat TV obsah nejen na televizorech, ale pohodlně i online, podíváme se při této příležitosti na tato "internetová čísla" blíže.

V rámci projektu TVmetrového měření, který nese oficiální název Projekt crossplatformního elektronického měření sledovanosti a konzumace obsahu – PCEM a který realizujeme pro Asociaci televizních organizací, měříme od ledna 2018 také internetovou sledovanost TV pořadů i jiného videoobsahu na všech digitálních zařízeních (vč. chytrých televizorů a platformy HbbTV). Data tak ukazují nejen to, na co se lidé dívají, ale také na jakém zařízení. Na internetové TV sledovanosti se v období leden-říjen 2020 jednotlivé typy zařízení podílely takto:

O něco více než pětina naměřené internetové TV sledovanosti připadá na sledování živého vysílání TV stanic, zbytek tvoří sledovanost TV pořadů v archivech a dalšího videoobsahu. Zajímavostí také je, že drtivá většina naměřené internetové sledovanosti na televizorech náleží platformě HbbTV, tedy tzv. „červenému tlačítku“.

arrow_back
Zpět na přehled článků
arrow_back
Zpět na titulní stranu